Een gratis simulatie, dat lijkt al interessant genoeg om eens verder te bekijken. En dat is het ook. Als je een woning wenst aan te kopen dan kan dat in vele gevallen alleen met een hypotheek. En met een gevestigde waarde als KBC bank kan je er van op aan met een goede partner in zee te gaan. Het is trouwens een lening die vele jaren loopt, dan is een goede band zeer belangrijk. Start daarom vandaag nog met een gratis simulatie.

KBC hypotheek simulatie, klik hier.

Met de KBC hypotheek simulatie kan je snel bereken wat een woning je zal kosten. Stel dat je onlangs een woning hebt zien staan en je wil een bod uitbrengen. Dan wil je natuurlijk weten of je het wel kan betalen. Want een bod uitbrengen kan bindend zijn. Als de verkoper akkoord gaat met je bod en dit staat zwart op wit, dan heb je eigenlijk een huis gekocht. Wees er dus voorzichtig mee eer je een bod wil uitbrengen. Informeer eerst via een simulatie hoeveel de woning je zal kosten. Maar zekerheid heb je hier ook nog niet mee. Het is pas als een bank je ook zwart op wit kan bevestigen hoeveel je kan lenen en wat de maandlast is, dat jij de zekerheid hebt dat je een lening kan krijgen. Pas dan kan je een bod doen op een woning en wachten op antwoord. Een tip als je gaat bieden is dat je laag genoeg begint te bieden. Tast zo af wat de verkoper wil doen. Wil hij meer geld of moet het snel gaan en aanvaarden ze je bod toch. Het kan zijn dat ze een tegenbod doen en dat jullie zo mekaar tegemoet komen. Het kan een lastige periode zijn, als je met meerdere bieders op één huis zit bijvoorbeeld. Maar je kan ook de eerste zijn die een bod doet en onmiddellijk de compromis kan tekenen. Het is een verhaal dat moet kloppen en je zal wel zien dat een zoektocht naar een woning toch zal eindigen in een goede uitkomst.

Laat dus niet na om eerst zo een KBC hypotheek simulatie uit te voeren. In enkele seconden klaar en je hebt snel een resultaat voor ogen. Met dat bedrag te zien, hoeveel de lening je maandelijks zal kosten kan je al heel wat plannen verder zetten. Je kan je budget opstellen en zien hoeveel er nog overblijft van je inkomen. Heb je nog voldoende om levensmiddelen aan te kopen, op reis te gaan en andere leuke dingen te doen. Dat is een belangrijk gegeven waar ook KBC naar zal kijken. Kan je wel voldoende lenen en heb je daarna nog voldoende gelden over om van te leven. Ook al kan je een mooie woning aankopen, als je daarna elke dag brood en water moet eten dan is je levenskwaliteit er ook niet echt op vooruit gegaan. Hou dat dus goed in het achterhoofd om niet tot de hoogste grens te lenen.

Hypotheek lening bij KBC? Klik hier.