Heb je plannen om een huis of appartement te kopen. Mooi zo, het zoekwerk alleen al kan leuk zijn, om dan uiteindelijk uit te komen op een pand waar je je wel in ziet wonen. Het is een belangrijke stap dat je je goed voelt in de nieuwe woning. Vaak koop je maar één keer in je leven, om daar een gezin te starten en je leven lang in te wonen. Maak er dus het beste van, en dat kan met een KBC woonkrediet simulatie. De enige manier om een goede start te maken.

Gratis woonkrediet simulatie? Klik hier!

Samen met je partner op zoek gaan naar een woning, overleggen welk type huis je wil kopen. In welke streek en in welke straat. Het is een gans verhaal waar je aan gaat beginnen. Niet om licht op te nemen natuurlijk en een goede basis kan je leggen met een KBC woonkrediet simulatie. Daarmee bereken je hoeveel je maandelijks kan uitgeven aan een lening en hoeveel je kan spenderen aan een woning. Dat is belangrijk om te weten, zodat je je budget op orde kan houden en nog ruimte hebt voor andere zaken in je leven. Wat je moet doen is dus even surfen naar de website van KBC bank en de simulatie uitvoeren. Het neemt niet veel tijd in beslag, is helemaal gratis en vrijblijvend. Dat alleen al zijn belangrijke factoren om zo een simulatie te willen doen. Zodat je een idee kan krijgen van de mogelijkheden zonder dat er verplichtingen aan vast hangen. Je wil niet meemaken dat je al na een simulatie onmiddellijk moet een beslissing nemen of al gebonden bent aan een contract. Zo werkt het gelukkig niet.

Als je al ongeveer weet welk pand je wil kopen kan je het aankoopbedrag ingeven in de KBC woonkrediet simulatie. Geef het aantal jaar in dat je wenst te lenen. Daarnaast kan er gevraagd worden of je eigen middelen wenst te investeren. Dat kan een verschil uitmaken voor je uiteindelijke rentevoet. Die gegevens zullen je een resultaat opleveren. En dat is dan ook je maandelijkse afbetaling. Maak de keuze tussen vast en variabele rentevoet. Beide hebben voor – en nadelen. Bespreek dit eventueel met een bankbediende of mensen die hierover kennis hebben. Tijdens zo een gesprek merk je snel dat er nog andere zaken naar boven zullen komen. Zoals een schuldsaldo verzekering en eventueel ook een brandverzekering. Beide zaken zijn verplicht en in sommige gevallen ook verplicht af te nemen bij de bank waar de lening loopt. Het is tegenwoordig ook normaal dat je een zichtrekening afsluit en de terug betaling van je lening via domiciliëring laat gaan. Dat geeft de bank al wat meer zekerheid naar terug betaling toe.

Ziezo, nu weet je dus wat je te doen staat. De simulatie is maar een eerste stap van zoveel. Hoe meer stappen je neemt in dit verhaal, hoe beter. Informeer je goed en durf bij een gesprek goed door te vragen. Jij moet weten waar je aan begint natuurlijk.

KBC woonlening, klik hier!