Het is een goede moment om te gaan lenen voor een huis. De rente staat laag zo dus kunnen we meer kapitaal lenen en hoeven we minder rente terug te betalen. Een win situatie dus. Als je ooit van plan was om een huis of appartement te kopen, dan moet je er echt wel voor gaan. Het is een belangrijke stap in je leven en die wil je goed inzetten met een goede lening. Start vandaag nog met een simulatie, daar kan alles mee beginnen.

Lenen voor je huis? Doe nu een simulatie!

Een nieuwe woning aankopen, ben je er wel klaar voor? Er komt heel wat bij kijken. Niet alleen het werk dat je er moet insteken om woningen te gaan bekijken en informatie opzoeken. Maar eens je een woning bezit kan je ook aan het werk. Zelfs met een nieuwbouw die instap klaar is, heb je het interieur werk nog volledig te doen. Bij een woning met werk, heb je dus de verbouw werken en vele verbeterwerken die je nog moet doen. Voor de handige harry geen probleem natuurlijk, maar als je je handen niet zo nuttig weet te gebruiken moet je er een professional voor aanstellen. En daar weet je niet altijd wat je zal meemaken. Heb je te maken met een professional die alles tot in de puntjes zal nakijken, of iemand die alleen maar je geld wil zien. Neem dus de juiste beslissing door de juiste vragen te stellen als deze mensen de werf komen bekijken. Het is van groot belang een deel kennis op te doen en een deel op je gevoel af te gaan.

Maar als we eerst eens naar het financiële kijken, dan moet er ook nog heel wat gebeuren. Een lening bekomen lijkt misschien makkelijk uitgesproken, maar eer je effectief groen licht krijgt gaat er toch wat tijd overheen. Een simulatie laat je zien hoeveel een bepaald bedrag je maandelijks zal kosten voor het aantal maanden je wil afbetalen. Minimaal moet dat 10 jaar zijn en in sommige gevallen kan je voor 40 jaar zelfs lenen. Of dit voordelig is dat moet je zelf maar uitmaken. Het lenen voor een huis of appartement is noodzakelijk, maar een bank wil eerst weten wie je bent en wat je inkomsten zijn. Aan de hand van loonfiches kan je bewijzen hoeveel de inkomsten maandelijks zijn. Uitgaven tellen ook mee, vooral andere leningen zal de bank belangrijk vinden. Op basis van die cijfers zal de bank bekijken hoeveel er nog over is om te lenen voor een woning.

Ga niet te snel te werk en neem je tijd om een geschikte bank te vinden. Het is tenslotte een groot bedrag om uit te geven. En ook voor een lange periode in je leven dat je gaat lenen. De simulatie is voor jou al een eerste beeld welke voorwaarden de bank heeft en waar je de beste rentevoet zal krijgen. Vergelijk voldoende en stap met je dossier naar de bank als de tijd daar is.

Leen voor je huis, klik hier.