Als je niet bij een klassieke bank wenst te lenen dan is er nog altijd een sociale lening. Welke verschillen zijn er en hoe kan je ze aanvragen. Het is uiteraard niet zo moeilijk, maar er zijn toch enkele zaken anders. Je kan een sociale lening gebruiken om een woning aan te kopen bijvoorbeeld. Vaak interessant door een vaste rentevoet.

Sociale lening simulatie, klik hier.

Lenen via een klassieke bank doen de meeste mensen. Het is makkelijk, iedereen kent de banken en je kan er makkelijk langs gaan. Informatie is ook makkelijk via het internet te vinden of in een bankkantoor na te vragen. Het is een gewoonte geworden om te gaan lenen bij een gewone bank. Maar je kan ook terecht bij een sociale lening als je geld nodig hebt om een woning te kopen. Sociale leningen zijn ook een goede manier om de aankoop van je huis te doen en hebben een groot voordeel. De rentevoet is voor iedereen gelijk. Kleine en grote inkomens hebben dus allen een zelfde rentevoet. Maar het is niet zo dat echt iedereen deze sociale lening kan aanvragen. Het loon is beperkt, er is een minimum en maximum dat je mag verdienen. De locatie waar je koopt speelt ook mee in het bedrag dat je mag spenderen. Dat hangt af van de gewesten in ons land.

De vaste en ook lage rentevoet zal veel mensen kunnen overhalen om een sociale lening te kiezen. Het is natuurlijk zo dat er een bepaald budget is dat ze per jaar kunnen vrijmaken. Als jij een lening wenst aan te gaan maar er is geen budget meer, dan kan je naast de boot vallen. Informeer je hier dus goed over. Voor een sociale lening simulatie kan je ook terecht via de website. Je dient daar allerlei gegevens in te voeren, op basis daarvan zal je zien of je wel kan lenen. En hoeveel je kan lenen voor de woning die je op het oog hebt. Voor wie een woning wenst te kopen met nog wat werk aan, heeft misschien niet de beste optie met een sociale lening. Je kan immers geen bijkomende gelden lenen om werkzaamheden uit te voeren. Alsook notariskosten kan je er niet bij lenen. Dat is vaak een probleem voor vele mensen, want de notariskosten voor een woning van 200000 komt op ongeveer 17000 euro bij een klein beschrijf. Geld dat je dus in eigen handen moet hebben om vrij snel te betalen. Bij het verlijden van de akte moet je dat geld overmaken aan de notaris.

Maar laat dat nu niet het allerbelangrijkste zijn. Jij wil een woning kopen samen met je partner, een nieuw hoofdstuk schrijven in je leven. Dan kan een sociale lening hier perfect voor dienen. Het is zeer interessant door de lage rentevoet en de duidelijke voorwaarden die ze stellen. Het aanvragen kan iets langer duren dan een klassieke bank. Iets om rekening mee te houden, ook naar de verkoper toe zal je dit moeten meedelen.

Sociale lening aanvragen, klik hier.