Ken jij alle soorten lening die er bestaan? Inmiddels zijn er dat al heel wat. De autolening en woonlening zijn de meest courante. Maar je hebt ook persoonlijke leningen natuurlijk, en daarnaast nog tal van andere soorten. Wist je ook al dat je voor al die soorten een leningen simulatie kan doen? Een makkelijke en snelle manier om te berekenen hoeveel je maandelijks moet betalen.

Leningen simulatie, klik hier.

Zo een leningen simulatie is ook nog eens volledig gratis. Het kan dus wel nog, kosteloos informatie verkrijgen bij een bank. Want daar draait het alleen maar om geld kan je denken. Informatie via een leningen simulatie is geheel gratis. Je hoeft er zelfs niet voor naar de bank, het kan vanuit je huis met een computer en internet. Kies enkele banken uit en het soort lening en maak de simulatie. Het is een makkelijk proces, enkele gegevens invoeren en je krijgt al een bedrag te zien. Behalve bij woonleningen, zie je het bedrag inclusief alle kosten. Bij woonleningen moet je ook nog verzekeringen erbij nemen zoals schuldsaldo verzekering en/of brandverzekering en die zaken lopen ook op.

Een lening simulatie is snel klaar. Het gaat over het bedrag dat je wenst te lenen. Vaak is dat aan te duiden met een schuifbalk of in te geven met je toetsenbord. Daarnaast de periode van afbetaling. Ook daar kan je in kiezen. Opnieuw met schuifbalk of toetsenbord geef je het aantal maanden aan. Een korte tijd om af te betalen wil zeggen dat je ook meer per maand terug betalen. En bij een langere tijd is het net omgekeerd natuurlijk. Wat je daarmee wenst te doen moet je voor jezelf uitmaken. Het doel van de lening zal ook je beslissing mee bepalen. Bij een woonlening ga je automatisch al voor langere tijd lenen.

Dus je snapt al dat het niet zoveel tijd inneemt, om een lening simulatie te doen. Als je dit goed wil aanpakken doe je er zoveel mogelijk. Dan zie je niet alleen de verschillen per bank, maar ook de kosten die erbij komen. Je wil natuurlijk wel lenen maar ook zo weinig mogelijk afbetalen. Dan moet je goed letten op die kosten. Het JKP dat erbij vermeld staat is dan van belang. Hoe lager dat percentage hoe minder je maandelijks zal moeten afbetalen. Klinkt dat als muziek in de oren dan kan je dus op zoek gaan naar de goedkoopste lening.

Zo een leningen simulatie is trouwens geheel vrijblijvend. Geen enkele bank komt bij je thuis om de lening af te sluiten. Het gemak van het internet is net dat je weinig moeite moet doen om die informatie te bekomen. En het gemak voor een bank is dat ze potentiële klanten kunnen lokken met een gratis simulatie. Ze hoeven er zelf geen tijd in te steken en personeel vrij te maken om klanten te spreken. Er bestaan nu zelfs al tal van internetbanken die geen kantoren meer hebben. Alles is daar via het internet te regelen. Heb je toch liever een klassieke bank met kantoren in je buurt, dan kan je daar natuurlijk ook voor kiezen.

Simuleer je lening, klik hier.