Klaar om met je partner een volgende stap te zetten in je relatie. Of zijn de kinderen het huis uit en heb je minder ruimte nodig. Dan moet je op zoek naar een nieuw huis, eentje die op maat is van je huidige situatie. Het kan soms een lastige keuze zijn, want er staan momenteel zeer veel woningen te koop. De immobiliën markt herleeft terug en met de lage rentes hebben notarissen een pak werk.

Een leningsimulatie voor je woonlening? Klik hier!

Als je de stap wil zetten voor een nieuwe woning, moet je normaal gezien gaan lenen. Voor een huis is dit noodzakelijk want het aankoopbedrag kan je vaak niet alleen ophoesten. De bank zal wel verwachten dat je wat eigen kapitaal kan inbrengen. Dat kan dienen om de notariskosten te betalen of het voorschot. Of allebei. Soms heb je ook nog geld nodig om werken aan de woning uit te voeren. Dat kan je er ofwel bij lenen, of ook met eigen middelen financieren. Het is maar hoeveel je zelf nog op je spaarboek hebt staan. Zoals je nu merkt, een huis kopen is een dure investering. Zorg dus dat je toch wat eigen middelen kan aanwenden. Vaak worden ook de ouders aangesproken om je hierbij te helpen. Dat kan je onderling regelen.

Een snelle manier om te weten te komen hoeveel de lening je maandelijks zal kosten is een huis lening simulatie. Geen ervaring mee? Dat is niet erg, het is zeer eenvoudig en op enkele seconden klaar. Al wat je nodig hebt is een computer met internet verbinding en je kan starten. Kies enkele banken uit die je aanspreken om bij te lenen. Op zich is de naam van de bank onbelangrijk, maar wel de kosten die je moet betalen op de lening. Klik op de website door naar huis lening simulatie en vul de gevraagde gegevens in. Bedrag van aankoop, termijn van afbetaling en alle andere zaken. Je zal ook zien dat er een veld voor eigen middelen is. Geef hier het bedrag in dat je zelf kan investeren. Dat bedrag zal meespelen in de quotiteit voor je lening. Quotiteit geeft weer hoeveel je wil lenen ten opzichte van het aankoopbedrag. Bij 80 % leen je een deel aangevuld met eigen middelen. 100 % wil zeggen dat je alles leent. Je kan ook meer dan 100 % lenen, maar dan betaal je ook meer kosten door een hogere rentevoet.

De huis lening simulatie is dus klaar op enkele seconden. Dat geeft je een voordeel, zo kan je meerdere banken met mekaar vergelijken en kijken waar de beste voorwaarden zitten. Dat kan een lagere rentevoet zijn, maar ook een zeer voordelige schuldsaldo verzekering. Want dat moet je tegenwoordig verplicht erbij nemen. Dan moet je maar eens goed nadenken en de juiste beslissing nemen. Het is tenslotte een lening voor vele jaren. Maak een vergelijk op en ga desgewenst met de bank praten om alles in de diepte eens te bespreken, dat kan je keuze vergemakkelijken.

Huis kopen en lenen? Klik hier.