Niet iedereen heeft een rijke nonkel of tante die zomaar eventjes wat geld geeft zodat jij een huis kan kopen. Mocht je die wel hebben, dan heb je veel geluk natuurlijk. Maar in alle andere gevallen moet je gaan lenen voor een woning. Of je het nu graag wil of niet, als je een woning wil kopen dan moet je die investering overwegen. Wat het je allemaal zal kosten kan je via dit artikel leren.

Simuleer hier de lening van je nieuwe woonst!

Lenen voor een woning is een grote stap in je leven. Je zal eindelijk eigenaar worden en enkele voordelen geniet, omdat je een woning aankoopt. Dat kan gaan van een huis met veel werk aan tot een kant en klaar appartement waar je zo in kan. Ieder heeft zijn eigen voorkeur daarin. Wens je in de stad te wonen of in het groen, dat kan je zelf uitmaken. En aangezien er momenteel een groot aanbod is op de woningmarkt zal je zeker je droom woning wel vinden. Eén van de voordelen is bijvoorbeeld het fiscaal voordeel. Jaarlijks zal je via de belastingbrief een bedrag terug krijgen omdat je de woning kan inbrengen. Dat kan je doen voor de gehele duurtijd van de lening. En zoals je weet gaan woonleningen voor gemiddeld 25 jaar. Dus je hebt dat voordeel voor lange tijd.

Nog een voordeel is dat je niemand meer boven je hoofd hebt. Je moet niet huren en dus geen bemoeienissen dulden van een huisbaas die wil dat zijn pand in goede staat blijft. Daar ben je ook vanaf. Eindelijk betaal je maandelijks af voor je eigen woning. Maar eer je zo ver bent moet je natuurlijk nog die lening kunnen krijgen. Om zelf al een idee te vormen kan je een lening woning simulatie doen. Kies enkele banken uit en bezoek hun websites. Je zal al snel een simulatie kunnen doen en zo een maandelijkse aflossingen zien staan. Dat is het bedrag dat je maandelijks voor de gehele duurtijd moet betalen. Niet tevreden daarmee? Zoek dan een bank waar die kosten lager zijn en je meer kapitaal kan lenen. Dan kan je ook een woning kopen die iets duurder is.

Maar hou hier vooral zelf het verstand bij. Ga niet lenen tot je uiterste limiet. Zorg dat je nog wat over hebt om andere zaken te kopen en wees tevreden met een normale woning. De meeste banken zullen je ook laten weten wat je leencapaciteit is aan de hand van je inkomsten en huidige uitgaven. Dat kunnen andere leningen zijn of alimentatie die je nog moet betalen. Zorg ook dat je iets van eigen middelen in handen hebt, dat zal een bank graag horen en zal ook de rente van je lening beïnvloeden. Zo zullen ze je een lagere rente kunnen aanbieden, hoe lager de quotiteit is. En dat is het deel dat je moet lenen ten opzichte van de aankoopprijs.

Woonlening simuleren? Klik hier.