Geld lenen kost ook geld, die slogan zal je intussen wel al kennen. Deze is niet zomaar in het leven geroepen. Er zijn mensen die dachten dat een lening helemaal gratis was en dat een bank alles voor je in orde zou maken. Om het dan veiliger te maken voor die mensen, maar ook voor banken hoor je dat zinnetje steeds op het einde van een reclame spot. Maar de lasten van een lening, hoeveel zijn die precies. Je kan dat eenvoudig berekenen.

Gratis simulatie van uw krediet: klik hier.

Bij een krediet komen kosten bij, daar zit het verdienmodel van een bank. Je zal misschien al gemerkt hebben dat je in een bank zelf nooit moet betalen als je op gesprek gaat of informatie nodig hebt. Dat is allemaal gratis. Maar eens je er een dienst afneemt, dan zal je die ook aangerekend worden. Het gaat allemaal wat achter de schermen en het is niet zo dat je aan het bankloket moet geld betalen. Via je zichtrekening halen ze geld van je rekening en daar halen ze dus inkomsten. Met een krediet betaal je kosten bovenop het ontleende kapitaal. Hoeveel die lasten precies zijn hangen van enkele factoren af.

Enkele van die factoren zijn het bedrag dat je wil lenen. Is dat een laag bedrag, dan zullen die lasten best wel meevallen. Is dat een hoog bedrag, zoals voor een huis bijvoorbeeld, dan zal je aardig wat lasten moeten betalen. Alles is in functie daarvan en uiteraard de voorwaarden van de bank. Er zijn banken die wat ‘goedkoper’ werken dan de andere, daar kan je dus een krediet afsluiten en besparen op de kosten. Om die banken te vinden kan je een simulatie krediet uitvoeren. Kost je helemaal niets en geeft je maximum resultaat. Want zo kan je de lasten bekijken voor een bepaalde lening, en krijg je overal de maandelijkse aflossing te zien inclusief lasten.

Lasten van een krediet zijn vaak omschreven als JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Let daar goed op bij de simulatie krediet en je zal zien dat er heel wat verschil tussen zit bij heel wat banken. Zij willen immers ook wat verdienen en sommige banken hebben hoge tarieven. Neem de juiste beslissing hier en zoek verder tot je een krediet kan afsluiten met zo weinig mogelijk lasten. Dan hou je nog wat extra over op het einde van de maand. Alle beetjes helpen.

Een simulatie krediet kan je dus heel wat wijzer maken om de volgende stap te zetten. En dat is het krediet effectief aanvragen. Als je de beste voorwaarden hebt gevonden kan je die stap nemen. Vaak kan je dat ook al online doen. Je zal zien dat alles snel in orde is en dat je geen of weinig moeite moet doen om het krediet in orde te krijgen. De lasten en kapitaal betaal je in één bedrag af via domiciliëring, deze loopt automatisch en maandelijks tot het einde van de lening.

Kredietsimulatie op maat: klik hier.