Je leest het goed, shoppen voor een hypothecair krediet. Het is natuurlijk niet dat je een winkel hebt waar je een krediet in je winkelwagen kan leggen en naar de kassa rijden. Daar even afrekenen en klaar is kees. Zo makkelijk gaat het niet jammer genoeg. Maar je kan wel net zoals met gebruiksartikelen vergelijken met hypothecaire kredieten en daar kan je je heel wat geld mee besparen. Klinkt dat goed, dan moet je dit artikel zeker verder lezen.

Simulatie van je hypothecair krediet: eenvoudig + online!

Het shoppen kan je nu doen via het internet. Naast het feit dat je echt alles kan kopen dezer dagen via het internet, kan je dus ook op zoek gaan naar een hypothecair krediet. Want dat heb je nodig als je een woning wenst aan te kopen. Heb je dat geld niet op je bankrekening staan dan zal je moeten gaan lenen. Wat op zich helemaal normaal is want niet veel mensen hebben zulke bedragen in eigen handen. Wat je wel moet hebben is toch een beetje eigen middelen om de woning aan te kopen. Een bank kijkt hier zeker naar of je eigen middelen kan inbrengen. Dit zal je quotiteit bepalen en ook de rentevoet bepalen van je lening. Iets om in de gaten te houden dus.

De eigen middelen kan je dan aanwenden om de schrijfkosten en/of voorschot van de woning mee te betalen. Dat is direct een grote hap uit je budget, maar het kan zijn dat een bank je geen lening zal geven omdat je net geen eigen middelen hebt. De schrijfkosten kunnen klein of groot beschrijf zijn. 5 Of 10 procent van de totale aankoopprijs die je zelf moet betalen. Reken maar eens uit op een bedrag van 20.000 euro, een grote hap geld dus. Bij een hypothecair krediet simulatie zal je al deze zaken kunnen berekenen. De simulatie zal je vragen om bedrag in te vullen van aankoop, looptijd van de lening, eigen middelen. Eens je alles ingevuld hebt zal je een bedrag zien verschijnen, dat moet je dan maandelijks betalen. Bij een vaste rentevoet betaal je een vast bedrag maandelijks, bij een variabele rentevoet zal dat schommelen om de zoveel tijd dat je lening zal herzien worden. Het kan voordelen hebben als de rente daalt over de komende jaren, maar zoals het er nu aan toe gaat zal deze enkel nog stijgen.

Op die manier kan je via een hypothecair krediet simulatie dus alle banken met mekaar vergelijken. Waar hebben ze de beste voorwaarden, daar moet je naar kijken en op zich weinig anders. Een lening is een hoop geld terug betalen, dus waar je de beste voorwaarden krijgt zou je in principe moeten intekenen. Er komen ook nog andere kosten bij natuurlijk zoals schuldsaldo verzekering en brand verzekering. Dat kan ook nog schommelen tussen banken, dus dat is iets waar je zeker ook naar moet informeren als je op gesprek gaat.

Simuleer je hypothecair krediet, klik hier.