Hebben jij en je partner een mooi huis of appartement te koop zien staan? Na een bezoek ben je er helemaal weg van en zie je er wel een toekomst in. Een gezin stichten en vele leuke familie momenten creëren. Het zit allemaal al in je hoofd en je wil zo snel mogelijk tot actie over gaan. Dat is een goed plan, maar begin met een woonlening simulatie. Dat zal al veel duidelijkheid scheppen en je plannen een toekomst geven.

Woonlening simulatie: klik hier.

Huizen of appartementen gaan bezoeken is een leuk deel van het werk. Je zal veel mooie dingen zijn, maar ook panden die je totaal niet aanspreken. Het is een leerproces waar je even door moet en dat zal je uiteindelijk tot een woning brengen waar alle puzzelstukjes samen vallen. Al snel wil je overgaan tot een bod, maar wees toch eerst zeker dat je de lening ook effectief aankan. En heb je wel een idee van de bijkomende kosten die de aankoop van een woning met zich meebrengen? Daar moet je ook rekening mee houden en eigenlijk al op je spaarboek hebben staan. Het nadeel tegenover huren is dat je dus een deel eigen middelen moet hebben om een woning aan te kopen. Het is een duurdere vorm van wonen, maar de fiscale voordelen heb je er dan wel bij, eens je woonlening loopt.

Een woonlening simulatie is eenvoudig en op alle banken websites te vinden. Geef er het bedrag in dat je wenst te lenen en het aantal maanden je wil afbetalen. Vaak gaat dat van 10 tot 40 jaar. Hoe langer je neemt hoe lager het bedrag van afbetaling. Vul ook je eigen middelen in die je wenst te investeren. Vaak is dit gebruikt voor het voorschot of voor de notaris kosten. Want die moet je als koper ook betalen. Let goed op of het over een klein of groot beschrijf gaat. Een groot beschrijf is 10 % van de aankoopprijs. Een fors bedrag dat je in eigen handen moet hebben. Eens je de simulatie gedaan hebt zie je een bedrag verschijnen. Dat zal je maandelijks moeten terug betalen. Ook de rente zal vermeld staan. Dit geeft je al een indicatie met het kostentarief van de bank. Uiteraard is dat een berekening volgens je simulatie. Het is mogelijk als je in een bankkantoor zelf gaat bespreken dat er een andere, hopelijk lagere rente kost zal worden gebruikt.

Alles hangt af van je inkomsten en uitgaven die je op dit moment hebt. Het deel eigen middelen die je kan investeren en de quotiteit. Als je 80 % van de aankoop moet lenen zal de rente lager zijn dan dat je 100 % moet lenen. Want dan leen je alles van de aankoopprijs. Bij sommige banken kan je meer dan 100% lenen, dus dan leen je een stuk van de notaris kosten erbij. Weet dat je dan nog hogere kosten zal betalen. Of dit interessant is moet je zelf maar uitmaken natuurlijk.

Woonlening nodig, klik hier.