Als je een lening wil aangaan dan start je best met een simulatie. Op die manier kan je vrijblijvend te weten komen hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. Alle kosten zijn er al bij, dus geen kleine lettertjes meer. Met weinig moeite kan je zo snel een lening berekenen voor de situatie waar je nu in bent. Gaat het financieel wat minder of wil je iets aankopen, dan is een lening op afbetaling een eerste sap.

Lening op afbetaling: voor een simulatie, klik hier.

Lenen op afbetaling, het komt zo wat bij elk gezin wel voor. We lenen vrijwel altijd voor een huis of een auto, want dat zijn echt dure zaken. Maar je kan tegenwoordig voor zowat alles een lening aangaan. Van smartphones tot wasmachines tot persoonlijke leningen waar je zelf het geld in handen krijgt. Voor alle doeleinden kan je ook een lening op afbetaling simulatie zelf uitvoeren. Kies enkele banken uit en voer daar de simulatie uit. Je zal zelf snel merken waar de verschillen liggen en waar je de goedkoopste lening kan verkrijgen. Daar betaal je dan ook minder kosten en zo kan je je nog wat geld uitsparen op het einde van de maand.

Een bank wil altijd nieuwe klanten binnen halen. Als je een goed dossier kan voorleggen zullen ze snel toehappen. Met een goed dossier bedoelen we dat je een vast inkomen hebt en een grote zekerheid kan bieden aan de bank om de lening ook terug te betalen. Want een bank wil het risico steeds zo klein mogelijk houden. Dat is zeer belangrijk voor hen. Iemand zonder werk en geen verandering in de nabije toekomst maakt al veel minder kans om een lening te verkrijgen. Er is een regel dat je ongeveer 1/3e van je inkomen kan spenderen aan je leningen. Die berekening kan je in gedachten houden als je een lening op afbetaling simulatie gaat uitvoeren. Een bank zal niet toestaan om meer te lenen dan je aankan. Dat is wettelijk niet mogelijk en ze zullen je ook hiervan op de hoogte stellen dat het niet kan. De ene bank zal iets meer toelaten dan de andere, maar de algemene regel is wel bij alle banken bekend.

Zo een lening op afbetaling simulatie is op enkele seconden al klaar. Je kan een bedrag ingeven welke je wil lenen en het aantal maanden bepalen van afbetaling. Dat is het eigenlijk al. Je zal de maandelijkse last zien verschijnen met de kosten al inbegrepen. Zijn die kosten vrij hoog? Dan ga je best verder zoeken naar een andere bank die je betere voorwaarden kan aanbieden. Het geld is toch overal hetzelfde, dus kan je maar best wat besparen in je portemonnee.

Als je de lening ook wil aanvragen, dan kan dat in sommige gevallen ook online. In andere gevallen zal je naar de bank zelf moeten stappen om daar de ganse papierwinkel in orde te maken. Zorg voor bewijzen van je inkomsten door loonfiches en breng documenten mee van je eventueel lopende leningen. Hoe meer bewijs je kan voorleggen, hoe sneller alles klaar zal zijn.

Simuleer je lening op afbetaling, klik hier.