Ben je al een tijdje op zoek om een huis of appartement te kopen? Dat kan al een heuse klus op zich zijn, want er staat momenteel veel te koop. De immo markt herleeft helemaal en mensen kopen en verkopen weer veel woningen. De economie heeft zich goed herpakt en banken schrijven ook makkelijker een lening uit. Met name KBC is erg in trek bij veel mensen.

KBC simulatie woonkrediet, klik hier.

KBC heeft het niet alleen van zijn naam, iedereen kent de bank wel. Er zijn heel wat kantoren in het straatbeeld. Je kan er terecht voor de meest courante bankzaken en dus ook voor een woonkrediet. Want als je spreekt over een woning kopen dan gaat het ook over een pak geld. En vaak heb je dat niet op je bankrekening staan. Met een woonkrediet kan je de aankoop verrichten en via afbetaling alles over een lange periode terug betalen aan de bank. Met een vaste rentevoet heb je voor de gehele duurtijd een vast maandelijks bedrag. Een variabele rentevoet kan dan weer schommelen, dat hangt af van de rentevoet.

De keuze van vast of variabel moet je voor je eigen maar uitmaken. Zoals de rente nu staat kies je best voor een vaste, want zakken kan haast niet meer. De voorspellingen zeggen dat deze de komende jaren opnieuw zal stijgen, dus met een variabele zal je dan ook meer moeten gaan betalen. Laat je gezond verstand daar eens een nachtje over slapen. Een bank als KBC kan je hierin ook informeren uiteraard. Voor een goed gesprek kan je altijd langs in een bankkantoor. Maar de eerste stap is waarschijnlijk toch een KBC simulatie woonkrediet. Dan heb je een eerste waardemeter van hoeveel je kan uitgeven aan een woning en wat je maandelijkse kost zal zijn. Bij zo een simulatie woonkrediet moet je allerlei gegevens invoeren via de website van KBC. Dat gaat over de aankoop prijs van de woning, je eigen middelen, vaste of variabele rentevoet. En hoeveel je wil lenen voor het huis. Wens je eigen middelen in te brengen, of het volledige bedrag te lenen. Die bepaling heet quotiteit en zal de rente beïnvloeden die je moet betalen op de lening. Hoe meer je leent hoe hoger je percentage kosten zal zijn.

Met een bank als KBC weet je dat je bij een betrouwbare partner een lening zal afsluiten. Ze zijn professionals in het vak en kunnen je van start tot finish volledig informeren en begeleiden naar een goed resultaat. Een KBC simulatie woonkrediet is een eerste stap in het verhaal. Als je na de simulatie de lening wenst aan te vragen, dan kan je langsgaan in een kantoor in de buurt. Daar zal ook al het papierwerk in gang worden gezet en alle formaliteiten in orde gebracht. Er komt heel wat meer bij kijken en de aanvraag van een woonkrediet kan ook ongeveer 2 weken duren eer je een antwoord mag verwachten.

Lening woonkrediet simulatie, klik hier.