Met een persoonlijke lening heb je de vrije keuze aan wat je het geld gaat besteden. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld een autolening, krijg je bij een persoonlijke lening het geld op je eigen bankrekening. Dus van vandaag op morgen kan daar een verschil zijn van enkele duizenden euro’s, als de lening door de bank werd vrijgegeven. Dat is even schrikken, maar in de positieve zin natuurlijk. Ben je al geïnteresseerd om wat meer te weten?

Simulatie persoonlijke lening, klik hier.

Voor een eender welke uitgave die in de persoonlijke sfeer ligt, kan je deze lening dus aanvragen. Banken laten je toe een simulatie persoonlijke lening uit te voeren, vaak staat er een keuze veld waar je moet aanduiden voor wat je precies wil gaan lenen. Maar er zijn ook banken die geen vragen stellen, zolang ze zeker zijn dat je de lening ook kan terug betalen. Want daar gaat het natuurlijk nog altijd om. Een bank wil het risico zo laag mogelijk houden en dat kan alleen met goede klanten die een vast inkomen hebben en geen andere schulden. Als je andere leningen hebt lopen zullen ze berekenen hoeveel marge je nog hebt om een nieuwe persoonlijke lening aan te vragen. Reken dat je ongeveer 1/3e van je inkomen kan uitgeven aan leningen. En dat is op zich al een grote hap uit je maandelijks budget. Met de rest van je geld moet je dan zien dat je alle andere zaken kan kopen zoals voedsel, verwarming en dergelijke. Je kan die berekening zelf al eens maken en bij je eigen uitmaken of je het allemaal wel aankan.

Leen je samen met je partner dan spreekt het voor zich dat je ook meer kan lenen voor een persoonlijke lening. Via die simulatie persoonlijke lening zal je dan een hoger bedrag kunnen ingeven. De afbetaling zal dan ook hoger liggen, maar dat moet je er maar bijnemen dan natuurlijk. Overleg goed hoeveel je wenst te lenen en op welke termijn je wil afbetalen. Ook daar heb je vaak de keuze in door een schuifbalk naar links of rechts te slepen. Hoe korter de afbetaling hoe hoger de maandlast, maar hoe minder kosten je ook moet betalen op de leningen. Omgekeerd is dat je langer zal moeten terug betalen en ook wat meer kosten verwerkt zijn in de maandelijkse afbetaling. Het is allemaal wat wikken en wegen, maar dat is wat je alleen of met je partner eens goed moet bespreken. Een persoonlijke lening aanvragen is toch altijd een serieuze stap en die neem je niet zomaar. Het gaat over een grote som geld waarbij je moet zorgen dat je de afbetaling ook kan blijven volhouden.

Een bank zal je aanvraag goed bekijken en ook je gegevens opvragen. Zijnde je inkomsten als loontrekkende en/of zelfstandige basis. En uitgaven zoals andere leningen of alimentatie. De berekening maken ze bij de bank ook nog eens, het risico dat ze lopen. En al snel zal je een beslissing te horen krijgen. Eens alles klaar is staat het geld ook zeer snel op je bankrekening.

Persoonlijke lening simulatie, klik hier.