Een woonkrediet heb je nodig als je de aankoop wil verrichten van een huis of appartement. Het is momenteel een zeer goede moment om te investeren in een woning, dus de woonkredieten zijn ook zeer interessant. De rente heeft nog nooit zo laag gestaan, dus je kan meer kapitaal lenen dan ooit tevoren. Je kan dus naar huizen of appartementen gaan kijken die anders buiten je budget liggen. Er zijn meer mogelijkheden voor jou, dus informeer je met een woonkrediet simulatie.

Woning kopen met een woningkrediet simulatie, klik hier.

Als je momenteel nog huurt zal je je al vaak hebben de vraag gesteld of het niet beter is om een woning te kopen. Daar is maar één antwoord op: ja. Het is in alle opzichten beter om een woning te bezitten, dan te moeten huren en de kas te spijzen van iemand anders. Huurgeld gaat rechtstreeks naar de rekening van iemand anders, daar heb jij geen enkel voordeel meer aan. Een woonkrediet kan je inbrengen in je belastingen en zal je een belastingvoordeel opleveren, elk jaar voor zolang de lening loopt. En als de lening gedaan is, heb je niets meer af te betalen en kan je de woning als jouw bezit beschouwen. In een huurhuis kan je ook geen werken zelf uitvoeren. Stel dat je de keuken of badkamer wil vernieuwen, dan heb je daar de goedkeuring voor nodig van je huisbaas. Ook al gaat deze akkoord, dan heb je iemand anders zijn eigendom beter gemaakt. Als je jaren later dan ergens anders gaat wonen zijn het kosten voor niets geweest en kan je die op geen enkele manier terug vorderen. Verbeteringen in je eigen huis zijn voor jouw rekening en daar kan je dus zelf het genot van dragen. Jij bent dan baas in je eigen huis en je moet geen lastige huisbaas meer over de vloer verwachten.

Het enige nadeel is dat je iet of wat van eigen kapitaal moet kunnen voorleggen om een woning te kopen. De notaris kan je daarmee betalen of het voorschot, naargelang de afspraken die je kan maken. Dus reken toch op een aanzienlijke som die je in eigen handen moet hebben om je droomhuis te kunnen kopen. Maar voor je met dit alles kan beginnen moet je weten wat je precies kan lenen. Daarvoor is een woonkrediet simulatie de perfecte oplossing. Elke bank heeft het op hun website, dus je kan zelf van start gaan en die simulatie vandaag nog uitvoeren. Vergelijk alles goed, want de ene bank zal een hogere rentevoet hebben dan de andere. Het is aan jou om de juiste beslissing te nemen en die is dat je de goedkoopste lening neemt. Dan betaal je minder af per maand maar leen je toch evenveel in vergelijking met een andere bank. Laat je gezond verstand hier zege vieren of vraag hulp bij vrienden of familie. Ook bank personeel zal je hierin kunnen assisteren.

Woonkrediet simulatie, klik hier.