Een huis kopen, leuke tijden tegemoet. Maar er staan zoveel bestaande woningen te koop waar nog heel wat werk aan is. Ben je bereid dat werk zelf uit te voeren of iemand hiervoor te betalen. Voor beide manieren heb je geld nodig, want materiaal is duur en een professional zal ook een factuur sturen. Gelukkig kan je een renovatielening aanvragen voor zulke zaken.

Renovatielening simulatie, klik hier.

Er zijn veel huizen en appartementen te koop die 50 tot 100 jaar oud zijn. Die woningen zijn dus niet meer naar de normen van vandaag, en daar moet je dus heel wat gaan aanpassen. Dan spreken we over nieuwe vloeren, elektriciteit vernieuwen, dak vernieuwen en isoleren, keuken uitbreken en een nieuwe plaatsen, nieuwe vensters. En dan hebben we nog niet gesproken over alles in te richten. Want je bent ook een pak geld kwijt aan bijvoorbeeld gordijnen, behangpapier of verf. Maak de rekening maar eens goed, je zal zien dat je spaargeld goed kan gebruiken om alles tot een goed einde te brengen.

Tegenwoordig is er veel te doen om je huis te isoleren. Muren en je dak isoleren zijn de nieuwe standaard. Dit alles om energiezuinige woningen te bekomen. Dat kost natuurlijk ook een aardig centje, want je kan zulke zaken nauwelijks zelf doen. Je moet er een professional voor laten komen en die weten natuurlijk dat er geld te verdienen valt. Als je zelf die kosten niet kan dragen kan je een renovatielening aangaan en op die manier de betalingen doen. Maar eerst moet je weten hoeveel je kan lenen natuurlijk. Daarvoor kan je een renovatielening simulatie uitvoeren, het is zo klaar en je hebt snel resultaat.

Kies enkele banken uit, zodat je kan vergelijken. Een renovatielening simulatie laat je toe een bedrag in te geven en aantal maanden voor de afbetaling. Met die twee zaken kan je al een berekening zien van hoeveel de lening je maandelijks zal kosten. Daar zijn de leningkosten ook al bij, zo weet je of je te maken hebt met goede of minder goede voorwaarden. Als je graag nog wat geld op het einde van de maand wil overhouden ga je best voor de goedkoopste renovatielening. Let op de kosten, ook vaak vermeld als JKP of Jaarlijks Kosten Percentage.

Op basis van enkele renovatielening simulaties kan je dan een beslissing maken. Eens je de aanvraag wil doen zal je de bank enkele documenten moeten bezorgen. Zoals je inkomsten en uitgaven. Loonfiches om je loon te bewijzen en het aantal werkjaren. Bij uitgaven spelen andere lopende leningen mee en alimentatie. De bank zal je een beslissing meedelen, maar je kan zelf de rekensom al maken want je kan tot ongeveer 40 % van je inkomsten spenderen aan alle leningen. Leen je samen met je partner, dan stijgen de kansen uiteraard aanzienlijk want dan worden beide inkomsten samen geteld. Dus wacht niet langer om die renovatielening aan te vragen, als je je huisje op orde wil is dit de ideale manier om te starten.

Simuleer je renovatielening, klik hier.