Wat kan je doen als je snel te weten wil komen hoeveel een woonlening je zal kosten. Navragen bij vrienden en familie, maar dan weet je nog altijd niets over je eigen situatie. En niemand spreekt graag over financiële zaken, dat is nu eenmaal zo. Blogs en fora lezen in de hoop dat je iemand anders zijn verhaal kan lezen, maar opnieuw heb je dan andere omstandigheden. Dus je moet een berekening zien te krijgen op je eigen situatie. Dan doe je best een simulatie van een woonkrediet. Makkelijk, snel en gratis.

Simulatie woonkrediet, klik hier.

De leningen staan goedkoop, je hoort het overal zeggen. En dat is inderdaad zo. Historisch laag op dit moment, dus je kan maar best wat geld spenderen aan een nieuw appartement of huis. Het is altijd al een goede investering geweest en je bent eigenaar van je eigen woonst. Dus alleen maar voordelen. Een nadeel is dat je wat eigen middelen moet investeren om het allemaal klaar te krijgen. Zonder dat kan je bijvoorbeeld geen voorschot betalen of de notaris kosten niet betalen. Dat is wel een minimum welke je zelf in handen moet hebben. Maar voor alles een oplossing, het is maar hoe je het wil aanpakken.

Een simulatie woonkrediet kan je zo wat op elke banken website uitvoeren. Kies er dus een paar uit, of doe ze allemaal, zoals je wenst. Het is aan te raden van er toch enkele te doen, zo kan je het aanbod vergelijken en vooral de kosten die erbij komen. Want dat kan van bank tot bank nogal verschillen. Zo een simulatie is vrijblijvend dus je hoeft je geen zorgen te maken. Je voert alle gegevens in zoals ze het van je vragen. Zo kom je te weten wat je leen capaciteit is. Een te hoge lening die je maar nipt kan terug betalen is geen goed idee. Wat als je eens een onverwachte kost hebt die je plots moet terug betalen. Dan kan je moeilijk je woonlening stopzetten bijvoorbeeld. Ga dus goed na wat je mogelijkheden zijn, en vraag eventueel een gesprek aan met de bank, zij zullen je zeker weten te zeggen wat je limieten zijn.

Bekijk ook eens wat je eigen middelen zijn, want dat zal het risico of quotiteit beïnvloeden voor een bank. Het is altijd van belang voor een bank om een zo laag mogelijk risico te hebben aan een klant. Want dan zijn ze zeker dat je ook alles kan terug betalen. Hoe hoger het risico hoe hoger de rentevoet ze je zullen voorstellen. Maar laat dat je niet afschrikken, je kan nog steeds een goede deal sluiten met de bank, zeker nu de rente zo laag staat. Nu kan je meer kapitaal lenen en minder kosten terug betalen over de duurtijd van de lening. Dus je kan een duurder huis aankopen. Je zal zien dat zo een simulatie woonkrediet je heel wat zal bijleren en je meer te weten zal komen. Zo kan je aan de belangrijke stap in je leven beginnen.

Woonkrediet simulatie, klik hier.