Als we de beste manier moeten bedenken om een simulatie voor een hypothecaire lening te doen, dan zou dat in je luie zetel zijn, met een kop koffie en leuke muziek op de achtergrond. De tijd dat we naar het bank kantoor moesten gaan voor alle informatie en bankzaken te regelen is al even voorbij en gelukkig maar. Nu kan alles vanop je computer, laptop of tablet. Handig even surfen in je eigen tijd en als je daar zelf zin in hebt. Geen gesprek meer moeten aangaan en lange wachttijden in de bank.

Simulatie hypothecaire lening, klik hier.

Er zijn heel wat banken om uit te kiezen, allemaal hebben ze een hypothecaire lening in hun aanbod. Het is aan jou om uit te maken wat je precies wil en welke bank daar het best bij aansluit. Ga niet in zee met je vaste bank, want die kunnen je een voorstel doen wat niet zo goed is. Andere banken hebben misschien een lagere rentevoet op dat moment. Als het dan gaat over een hypothecaire lening dan kan je je heel wat duizenden euro’s besparen door de goedkoopste bank te zoeken. Dankzij zo een simulatie hypothecaire lening ben je snel bij een resultaat. Voer er zoveel mogelijk uit, want enkel dan kan je ook vergelijken. De simulaties laten je toe een bedrag in te vullen en termijn van afbetaling. Heb je ook nog eigen middelen die je wenst te gebruiken dan kan je dat ook invullen. Dat zal ook meespelen in het berekenen van je rentevoet. Hoe meer eigen middelen hoe kleiner het risico voor een bank om je als klant aan te nemen.

Je weet waarschijnlijk al dat je wel eigen middelen moet kunnen voorleggen om een hypothecaire lening te kunnen verkrijgen. Dat kan je gebruiken om het voorschot of de notaris kosten mee te betalen. Dat gaat vaak al over een grote hap geld die je dus zelf moet betalen. Er bestaan banken waar je dit kan mee lenen, maar of dat een goede optie is dat moet je zelf uitmaken. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat de rentevoet momenteel nog zeer laag staat. Al zijn er al de eerste tekenen dat hij weer wat aan het stijgen is. Ga dus na bij welke bank je de laagste rentevoet kan vast krijgen, daar moet je snel bij intekenen. Want pas dan bespaar je je veel geld op lange termijn.

Op deze manier kan je dus zelf aan de slag en het zal je niet eens veel energie kosten. Met je laptop of tablet kan je aan het werk zonder maar één bank te spreken. Eens je een voorkeur hebt kan je altijd eens op gesprek gaan en de bank verder uitvragen over alle voorwaarden. Want nog iets belangrijks is dat je vaak verplicht een schuldsaldo verzekering moet afnemen. In sommige gevallen zelfs een brandverzekering. Dus dat zijn ook zaken om eens te bekijken.

Simuleer je hypothecaire lening, klik hier.