Er zijn enkele tips die je moet weten als je een huis wil kopen, en vooral als je een woonlening wil afsluiten. Stap niet zomaar bij het eerste en beste aanbod in, want het kan je duur komen te staan. Een woonlening met hoge rentevoet, dat moet je niet willen. Maar wel een lening die je nog ruimte geeft om andere dingen te doen. Lees verder als je alle tips te weten wil komen.

Simulatie lening woning, klik hier.

Een huis kopen is een ganse gebeurtenis, je doet het vaak maar één keer in je leven. Dus je wil een degelijk huis met alles op en aan, waar je je dromen kan waarmaken en waar je hopelijk zeer gelukkig zal worden. Maar net zo belangrijk is een goede partner vinden om de woning mee aan te kopen. En dat kan een man of vrouw zijn, maar ook een financiële partner. Een bank dus, die je een goed voorstel kan doen om voor de volgende vele jaren een afbetaling voor te stellen die binnen je budget past. Want met een bank waar je amper advies krijgt en niet weet wat je te doen staan, dat is niet een goede partner voor de toekomst.

Met een simulatie lening woning kan je snel en makkelijk een bedrag berekenen, hoeveel de woonlening je zal kosten en wat je mogelijkheden zijn. Dat kan je allemaal zelf al doen, nog voor je ook maar één bank hebt gesproken. Vanop je eigen computer kan je enkele banken websites bezoeken en een simulatie lening uitvoeren. Daar geef je het bedrag dat je wenst te ontlenen in. Aantal maanden van afbetaling, je eigen middelen die je kan inbrengen. Vul dit nauwkeurig in, dan kan je snel een volledig antwoord verkrijgen op de website zelf. Je krijgt er een bedrag voorgesteld en naargelang een vaste of variabele rentevoet heb je een vast of variabele terugbetaling. Hoe lager de rentevoet staat, hoe beter het is om een vaste rentevoet te nemen. Want veel lager zal de rente niet meer gaan. Stijgt de rentevoet nu, met de kans op een daling binnen enkele jaren, dan kan je voor een variabele gaan. Overleg dit goed met de bank, zo kan je toch meer grip krijgen op je budget.

Een gouden tip is dus zo veel mogelijk banken vergelijken. En dat kan je met een simulatie zelf al doen. Als je de keuze kan beperken kan je altijd eens bij de banken zelf gaan en een gesprek voeren met een bankbediende. Vaak gaan zij je dossier nog wat beter bekijken en mogelijk een andere rentevoet voorstellen. Het kan al de moeite zijn om 0,1% minder te moeten betalen. Op een hoog bedrag voor ongeveer 25 jaar kan dat over veel geld gaan. Naast het vergelijken kan je ook banken tegen mekaar uitspelen. Met je laagste voorstel naar een andere bank gaan en een onderhandeling starten om daar nog een lagere rentevoet te krijgen. Wie niet waagt, niet wint. Zeker het proberen waard.

Simulatie voor je woonlening, klik hier.