Een lening of krediet aangaan is niet altijd leuk. Je moet dan bij wijze van spreken toegeven dat je een tekort aan geld hebt en niet de nodige cash hebt om een aankoop te doen. Voor een huis of een auto is het vrij normaal om te gaan lenen. Dat zijn vaak bedragen die zeer hoog oplopen en dat heb je niet altijd op je spaarboekje staan. Dan moet je maar gaan lenen, maar dat kan ook voor kleinere uitgaven zijn zoals een tv of een wasmachine.

Krediet simulatie, klik hier.

Inderdaad, je leest het goed, je kan ook voor bijvoorbeeld een wasmachine een krediet aangaan. Of zelfs nog gekker, voor een smartphone. Al heb je nu ook al smartphones die duurder zijn dan een wasmachine, maar wat je wil kopen dat is niet onze zaak natuurlijk. Als je daar voor wil gaan lenen, dan is dat geen groot probleem en kan je snel te weten komen wat je mogelijkheden zijn. Namelijk met een krediet simulatie heb je zo een bedrag voor je neus staan, welke je maandelijks moet afbetalen.

Een krediet simulatie kan je bij eender welke bank uitvoeren, via hun website op je eigen computer. Enkele gegevens invoeren zoals het te ontlenen bedrag en termijn van afbetaling en je bent al klaar. Je ziet de maandelijkse kost inclusief JKP of jaarlijks kosten percentage. Aan de hand daarvan weet je hoeveel kosten je moet betalen en of je met een dure of goedkope lening te maken hebt. Als je een goedkope lening wil moet je dat JKP zo laag mogelijk zien te houden. Dus voor je eigen goed, voer enkele krediet simulaties uit bij meerdere banken, om zo een vergelijk te houden. En dan de juiste keuze te maken van bank. Je kan makkelijk een lening aangaan bij de ene bank, maar je vaste bankzaken blijven doen bij een andere bank.

Zo een krediet simulatie is trouwens volledig gratis en vrijblijvend. Ook voor de bank, ze zullen je niet achterna komen om je te laten tekenen. Dat kan je volledig zelf beslissen en uitmaken welke bank je hiervoor wil aanspreken. Kies waar je gevoel het beste bij is, ook dienstverlening van een bank kan hier meespelen. Heb je graag een bank waar je nog persoonlijk contact in een bankkantoor kan hebben, of mag alles via het internet verlopen. Dat moet je bij jezelf maar uitmaken.

Je kan dus voor zowat alles een krediet aangaan. Uiteraard moet de bank alles eens goed bekijken. Wie je bent en wat je inkomsten en uitgaven zijn, is heel belangrijk voor een bank. Zo berekenen ze het risico dat zij hebben aan jou als nieuwe klant. Heb je een vast loon en geen andere leningen lopen, dan is een goedkeuring zeer dichtbij. Iemand met al enkele leningen en een interim job, zal het misschien veel moeilijker krijgen. Maar alles is geval per geval te bekijken. Start met een krediet simulatie en neem het verder op vanaf daar.

Krediet nodig, klik hier.