De Belg staat er om bekend om een baksteen in de maag te hebben. We kopen vaak een huis niet ver van ons geboorte dorp om dicht bij familie en vrienden te blijven. De laatste jaren is de huizenmarkt weer in stijgende lijn en er worden veel huizen gekocht en verkocht. Mogelijk ben jij momenteel ook op zoek om te kopen. Maar je wil eerst weten hoeveel je kan lenen.

Simulatie woonlening, klik hier.

Er staan heel wat woningen te koop en er bestaan ook tal van websites waar je zoekertjes kan vinden. Huizen en appartementen per streek en per prijscategorie. Het zoeken kan beginnen. Je wil nu misschien een huis met tuin en garage. Of net kleiner gaan wonen omdat de kinderen het huis uit zijn. Tal van redenen om een nieuwe stap in je leven te zetten. Maar zonder geld kan het moeilijk gaan worden. Daarom informeer je je best eerst naar de voorwaarden en wat je aankan om te lenen. Een simulatie woonlening is dan een goed idee. Het kost je niets en geeft je snel een beeld van de mogelijkheden.

Heb je een bank van voorkeur of maakt dat allemaal niet zoveel uit. Dan kan je via het internet een simulatie uitvoeren voor een woonlening en bekijken wat de kosten zullen zijn. Vul het formulier volledig in. Je zal gevraagd worden naar het bedrag dat je wil lenen, termijn van afbetaling, hoeveel eigen middelen je wenst te investeren en wat je nog voorziet van geld om werken aan het huis uit te voeren. Er komt dus heel wat bij kijken, maar hier stopt het natuurlijk nog niet. Als je een aanvraag overweegt dan zal de bank steeds je huidige financiële situatie willen bekijken. Hoeveel verdien je en hoeveel zijn je maandelijkse vaste kosten. Dat zal gaan bepalen wat er nog overblijft om te gaan lenen. Is dat voldoende om een nieuwe woonst aan te kopen of niet. De bank zal snel duidelijkheid scheppen en een concreet voorstel doen.

De rente op woonleningen staat historisch laag, dus nu is het echt de moment om te gaan lenen voor een nieuwe woonst. Hou dus best een vaste rente voor je woonlening, de kans is klein dat de rente nog zal zakken, eerder stijgen in de komende jaren. Dit zorgt ervoor dat je maandelijkse afbetaling ook altijd hetzelfde blijft, voor de ganse duurtijd van de lening. Zo moet je je geen zorgen maken om rente aanpassingen en dergelijke. Een vast bedrag waar geen verandering meer in zal komen.

Een simulatie voor een woonlening is dus een eerste stap richting de aankoop. Doe ze zoveel mogelijk, zo kan je meerdere banken met mekaar vergelijken en heb je de optie om er de goedkoopste uit te halen. Zo betaal je minder interesten en kan je meer kapitaal lenen om de woning aan te kopen.

Woonlening zoeken, klik hier.