Heb je besloten om een lening aan te vragen. Maar nu begint het echte werk, je weet waarschijnlijk niet bij welke bank je dit het best kan doen. Er zijn heel wat banken in België, ongeveer een 30 tal, dus de keuze is enorm. Om daar een keuze uit te maken, dat kan heel lang duren en je zal misschien de verschillen niet meteen zien. Dus raden we je aan om direct de keuze te maken voor een kwalitatieve en betrouwbare bank. Namelijk KBC bank, een bekende naam met veel klanten.

Maak een simulatie lening KBC, klik hier.

Met een lening kan je een nieuw project financieren. Dat kan gaan over een nieuwe auto aankopen of een persoonlijke lening waar je zelf kan bepalen waar het geld naartoe gaat. Maar belangrijk is dat je een betrouwbare bank kan vinden om het geld bij te lenen. Je kan eender welke andere bank kiezen, met een onbekende naam en hoge kosten, maar of dat de juiste keuze is moet je maar zelf eens afwegen. Het voordeel van een grootbank als KBC is dat ze een degelijke dienstverlening hebben, veel filialen en een online platform waar je terecht kan voor al je vragen en regelen van bankzaken.

De eerste stap om een lening aan te vragen is uiteraard de simulatie uitvoeren. Op de website van KBC staat dit allemaal al klaar voor jou en je kan er zo mee aan de slag. Voer het bedrag in dat je wenst te lenen en het aantal maanden waar je je comfortabel bij voelt om de afbetaling te doen. Vaak kan je met het aantal maanden nog schuiven. Dan kies je ook voor een hoge of lage afbetaling per maand. De simulatie lening van KBC zal je alles wel duidelijk maken, het neemt echt niet veel tijd in beslag. Als resultaat zie je een bedrag verschijnen, inclusief JKP (Jaarlijks Kosten Percentage), zo weet je onmiddellijk wat het maandelijks bedrag is inclusief alle kosten die erbij komen. Geen kleine regeltjes bij KBC maar duidelijke afspraken en een service waar de klant beter van zal worden.

Wens je de lening dan verder aan te vragen dan kan dat ook online via de website van KBC. Maar als je liever hiervoor een bankbediende spreekt, dan kan je altijd langs gaan in één van de vele filialen. Maar online kan je dit dus perfect uitvoeren. Even je gegevens invullen en doorsturen. Een bank zal altijd je inkomsten en uitgaven bekijken en die moet je ook officieel op papier overmaken. Dus een loonfiche van je werkgever van de laatste drie maanden is een vereiste om een lening te gaan aanvragen. KBC zal je aanvraag dan bekijken en je zeer snel een antwoord laten weten. Dat proces kan enkele dagen duren, maar is vaak zeer snel in orde. Aangezien alles digitaal kan doorgestuurd worden is de verwerkingstijd lager geworden en heb jij sneller een antwoord.

Lening simuleren bij KBC, klik hier.