Het woord zegt het zelf al een beetje, een overbruggingskrediet is een krediet waarmee je een nieuwe woning kan aankopen en nog in je huidige woning verblijven. Het is dan de bedoeling dat je met de verkoop van de ene woning de andere kan financieren. Maar soms laat die verkoop wel op zich wachten en heb je al de ideale nieuwe woonst gevonden. Dan moet je niet wachten natuurlijk en onmiddellijk overgaan tot aankoop.

Overbruggingskrediet simulatie, klik hier.

Je wil naar een nieuw huis of appartement gaan. Bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding, een kindje op komt of de oude woning is gewoon te klein geworden. Dan ga je op zoek naar een nieuwe woonst en soms kan dat snel gaan, soms kan daar ook veel tijd overgaan. Het verkopen van de oude woning dat kan soms bij de eerste geïnteresseerden al verkocht zijn, maar kan ook lang aanslepen. Zulke zaken kan je zeer moeilijk vlot laten verlopen en soms zit je nog in de oude woning terwijl de nieuwe al aangekocht is. Dan zit je met een financieel probleem. Net daarom hebben banken een overbruggingskrediet in het leven geroepen. Een hulpmiddel voor de klanten dus, je kan de verkoop laten lopen en de aankoop nu al doen en minder financiële zorgen hebben.

Daarom kan je dus een overbruggingskrediet simulatie uitvoeren op heel wat banken. Wacht niet langer als je met plannen zit om een nieuwe woning te kopen. Je zal zelf misschien al met de handen in het haar gezeten hebben, hoe je alles vlot kan laten verlopen als je al een nieuwe woning hebt gekocht maar de oude nog niet verkocht is geraakt. Het is niet abnormaal dat woningen maandenlang te koop staan voor ze een nieuwe eigenaar vinden. Zeker bij woningen waar nog wat werk aan is zal je dit snel merken dat mensen die over de vloer komen niet onmiddellijk overgaan tot een bod uitbrengen, laat staan de vraagprijs benaderen.

Een bank is dus je ideale partner om deze situatie te overleven. Zij stellen je in de mogelijkheid dit allemaal vlot te overleven en de financiën rimpelloos te overleven. Er is niets ergers dan een hoop geld te moeten investeren, bovenop de aankoop van de nieuwe woning. Een huis kopen brengt altijd heel wat kosten met zich mee, de lening van je andere woning blijven verder betalen is ook nog steeds een vaste kost die je moet blijven betalen. Ga dus na met een bank hoe je dit allemaal kan oplossingen met een overbruggingskrediet simulatie.

Wat de kosten precies zijn ontdek je snel bij een overbruggingskrediet simulatie. Daar staat netjes uitgelegd wat de kosten zijn en alle informatie die je nodig hebt. Het is misschien een dienst waar niet iedereen mee in contact komt, maar het is al voor vele mensen handig geweest. Een leuke nieuwe woning mag je niet laten schieten omdat je nog een lening hebt open op een ander huis.

Simuleer je overbruggingskrediet, klik hier.