Een lening simuleren op een website mag dan wel gratis zijn, er zijn toch enkele zaken waar je op moet letten. Het is niet zomaar het opzoeken van een bedrag welke je maandelijks moet terug betalen. Je kan je op een bepaalde manier geld besparen en je hoeft niet met zomaar een bank in zee te gaan. Het is niet winkelen voor een paar schoenen, daar kan je een miskoop nog veroorloven. Bij een lening hang je voor lange tijd vast aan de bank, daar wil je dus geen verkeerde keuze maken.

Simulatie lening nodig, klik hier.

Er zijn heel wat banken waar je uit kan kiezen, een ideale keuze is er niet, maar je kan er wel dicht bij komen. Eender welke lening kan je afsluiten zonder volledig van bank te veranderen. Hou je zichtrekening en bankkaarten bij je vaste bank en sluit een lening af bij een andere bank. Dit hebben banken al enige tijd ingevoerd omdat ze zo meer klanten lokken en het ook een pak makkelijker maken. En daar is het net allemaal om te doen, de klant het zo makkelijk maken dat ze zonder nadenken een dienst afnemen. Via het internet is het dezer dagen al zo makkelijk geworden om informatie over leningen te zoeken, maar je kan er nu ook diensten afsluiten en een simulatie van een lening uitvoeren. Makkelijk en snel voor jou als geïnteresseerde potentiële klant. Je hoeft het huis er niet meer voor uit en de bank spaart zo uit op gesprekken met een bediende. Die kan zijn tijd ook al spenderen aan andere zaken.

Maar als je een simulatie lening wil doen moet je op volgende zaken letten. Ten eerste, elke lening brengt kosten met zich mee. Die betaal je pas als de lening loopt en komen bij de maandelijkse betaling die je aan de bank overmaakt. Het lijkt misschien wel alsof je de lening volledig gratis krijgt en je enkel het ontleende bedrag moet terug betalen. Maar niets is minder waar. Vandaar ook dat ze de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ in het leven hebben geroepen. Veel mensen gaan naar een bank, sluiten een lening af en denken dat het gesprek gratis was. Dat is dus niet zo. Bespaar op die kosten door de goedkoopste lening te zoeken. Voer dus een aantal simulaties uit en je zal zien wie de goedkoopste is. Neem er die uit, want het geld is overal hetzelfde. Jij hebt het nodig om een aankoop te verrichten dus het maakt niet uit welke bank het is.

Ten tweede, kan je misschien enkele banken tegen mekaar uitspelen. Zeker bij woonleningen kan dit worden gedaan. Het percentage kan soms maar een halve procent verschillen, maar dit maakt een verschil van tientallen tot misschien wel honderd euro per maand. Een wezenlijk verschil dat jij uit eigen zak moet betalen. Zorg dus dat de bank weet dat ze zich van hun beste kan moeten laten zien om jou als klant binnen te halen. Speel het slim en je spaart heel wat geld uit.

Simulatie lening in 1, 2, 3, klik hier.