Een persoonlijke lening is een vaak gekozen lening. Afhankelijk van het doel kan je een bedrag op je bankrekening krijgen en dit volledig naar eigen wens aan iets besteden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een autolening, zal de bank rechtstreeks aan de auto verkoper de gelden storten. Een persoonlijke lening is voor jou alleen en jij kan dus bepalen wat je ermee doet.

Persoonlijke lening simulatie, klik hier.

Naast woonleningen en autoleningen is de persoonlijke lening populair onder de Belgen. Het is een makkelijke manier om wat extra cash op je bankrekening te krijgen. Voor sommigen is dit nu eenmaal nodig omdat de uitgaven vaak de inkomsten benaderen. Dan moet je even het hoofd boven water zien te houden en een persoonlijke lening aanvragen. Deze zijn altijd wat duurder naar kosten toe, maar als dat geen probleem is dan kan niets je stoppen om een persoonlijke lening simulatie te doen.

Zo een persoonlijke lening simulatie kan je volledig gratis vanop je eigen pc uitvoeren. Het duurt maar enkele seconden en je hebt onmiddellijk resultaat. Geef het bedrag in dat je wenst te lenen en de duurtijd van je lening. Klik op berekenen en je ziet een bedrag verschijnen. Dat is de maandelijkse kost van je lening, inclusief JKP (Jaarlijks Kosten Percentage). Een tip die we je meegeven, hoe lager het JKP hoe lager de kosten op je lening. Dus als je op het einde van de maand nog wat extra centen in je portefeuille wil houden, dan doe je er best aan dit zeker in de gaten te houden.

Niet iedereen kan zomaar een persoonlijke lening aanvragen. Je moet al minstens meerderjarig zijn en een vast inkomen hebben. Een bank bekijkt altijd eerst je huidige situatie om uit te maken of ze de lening zullen toestaan of niet. Om een persoonlijke lening te kunnen krijgen moet je dus een vast inkomen kunnen voorleggen en moet je nog voldoende overhouden om van te kunnen leven. Banken rekenen dat je 40% kan uitgeven aan leningen. De rest moet je kunnen spenderen aan levensnoodzakelijke middelen. Een bank zal je hier zeker van op de hoogte stellen, mocht je over de 40 % gaan. Maar hou dit zelf ook goed in de gaten. Zo ben je meester over je eigen situatie.

Je kan dus met een persoonlijke lening simulatie de goedkoopste eruit halen. Er zijn heel wat banken die dit soort lening aanbieden, aan jou om er even tijd aan te spenderen en de goedkoopste te zoeken. De simulatie zelf duurt maar enkele seconden, dus je moet zeker in staat zijn om 10 tot 15 banken te vergelijken. Je zal zelf wel zien welke bank duurder is en welke bank goedkoper. Vaak kan je een persoonlijke lening aanvragen, zonder volledig over stappen naar die bank. De afbetaling loopt dan via domiciliëring op de zichtrekening waar je loon op komt. Handiger kan bijna niet, het is allemaal in jou voordeel.

De goedkoopste persoonlijke lening, klik hier.