Je hebt zo van die momenten in je leven dat je een lening nodig hebt. Het is nooit leuk om afhankelijk te zijn van iemand anders als het op geld aankomt, maar soms kan het niet anders. En we moeten er dan maar blij mee zijn dat er banken bestaan. Als je snel geld nodig hebt en een lening wil aanvragen, kan je daar altijd terecht. Weet je al hoeveel je wil lenen, maar niet hoeveel je maandelijks daarvoor moet afbetalen.

Begin met een lening simulatie, klik hier.

Een simulatie om te lenen is makkelijk uit te voeren. Geen bank die erbij komt kijken of een lastig gesprek dat je moet aangaan. Gewoon op enkele toetsen drukken en je computer muis gebruiken, dat is al wat je moet doen en nodig hebt om een lening simulatie te doen. Als resultaat krijg je dan een maandelijks bedrag te zien, en zo weet je onmiddellijk hoeveel je maandelijks kwijt bent aan de lening en voor hoelang je moet afbetalen. Bij zo een lening simulatie kan je aangeven hoeveel je wenst te lenen en op welke termijn. Wil je een lage maandlast dan kies je voor een langere looptijd, omgekeerd is dat je meer terug wil betalen maandelijks en dus een kortere looptijd hebt. Kies in functie van je budget en waar je je comfortabel bij voelt natuurlijk.

Een lening is een extra kost die je er maandelijks nog eens moet bijnemen. Ga dus niet gek doen en tot je maximum lenen. Tenzij je niet anders kan natuurlijk, maar laat je gezond verstand hier zege vieren. Een bank zal ook aangeven hoeveel je kan lenen. Het is de regel dat je ongeveer 40 % van je inkomen kan spenderen aan leningen. De andere 60 % moet je dus in staat stellen levensnoodzakelijke aankopen te kunnen doen zoals voedsel en andere middelen. Ook facturen betalen voor verwarming en elektriciteit horen hier bij. Hou je budget dus goed op orde, niet alleen voor als je een lening wil aanvragen, maar ook voor je eigen gemak.

Een krediet bij een bank aanvragen is een nieuwe schuld als het ware. Je moet dus op die schuld ook kosten aan de bank betalen. Die zitten al samen bij de maandelijkse terug betaling die je moet doen. Als je een lening simulatie doet zie je die kosten vermeld staan als JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Ga voor de goedkoopste lening en dus voor het laagste JKP. Dat kan je makkelijk vinden door veel lening simulaties te doen. Makkelijker kan haast niet.

Nu weet je ongeveer hoe het in mekaar zit en wat je te doen staat. Gewoon zoveel mogelijk lening simulaties uitvoeren tot je er bij neer valt. Eens je de goedkoopste lening hebt gevonden kan je verder gaan met de aanvraag in te vullen. Dat kan ook al via het internet, dus maak het jezelf makkelijk.

Simulatie om te gaan lenen, klik hier.