Als je een huis, grond of appartement wil gaan kopen, wacht niet langer en voer vandaag nog een hypotheek simulatie uit. Zo weet jij meteen wat de mogelijkheden zijn en kan je gaan uitkijken om iets te kopen. Maak niet de fout om eerst naar een pand te kijken om dan achteraf te merken dat je het toch niet kan betalen. Informeer je eerst volledig en weet dat het gehele kostenplaatje in jou budget past. Dan zal je een goede koop kunnen doen met een hypotheek lening.

Hypotheek simulatie, klik hier.

Met een goede hypotheek lening kan je op het einde van de maand een grote besparing doen. Zo hou je geld over, waar het anders ook in de lening zou zitten. Een verschil met 0,1 % op een woonlening maakt al een verschil van enkele euro’s per maand die je meer of minder moet terug betalen. En dat over een lange periode, want veel mensen lenen over gemiddeld 25 jaar. Als je die optelsom maakt, heb je op die termijn dus ook heel wat geld in je eigen zak gehouden. Laat dat een gouden tip zijn als je gaat kijken voor een hypotheek. Laat je niet zomaar beïnvloeden door het eerste aanbod.

Een hypotheek simulatie heeft weinig geheimen. Enkele velden die je moet invullen, zoals het bedrag van aankoop, aantal maanden / jaren je wenst af te betalen. Keuze van rentevoet, eigen inbreng en nog enkele andere zaken. Je ziet al snel een bedrag verschijnen, dat bedrag is je maandlast voor de totale lening. Zie je het zitten om dat bedrag elke maand te betalen of is het net wat te hoog? Dan kan je zelf uitmaken of je minder wil lenen en meer eigen inbreng wil investeren. Dat is op zich geen slecht idee want dan betaal je minder rente terug. Rente is de kost die je op de lening moet betalen, dus hoe minder kosten je hebt hoe beter. Aangezien de lening voor vele jaren loopt is het aan te raden een hypotheek te zoeken met zo laag mogelijk rente percentage.

Momenteel staat de rente op hypotheek leningen zeer laag, dus is het echt wel de moment om de aankoop van een woning te overwegen. Op die manier betaal je minder kosten terug aan de bank en kan je dus meer lenen om de aankoop te verrichten. Wat dan weer je dromen ten goede zal komen, want je woont liever in een mooi ruim huis, waar zo weinig mogelijk werk aan is. En als er als werken moeten gebeuren dan moet het vaak niet meer zijn dan inrichten zoals nieuwe vloer, behangen of verven en dergelijke. Als je elektriciteit moet vernieuwen of centrale verwarming moet leggen dan komen de kosten een pak hoger. Die kan je mee lenen, als dat nodig zou zijn.

Nu je al iets meer op de hoogte bent kan je aan de slag. Surf naar enkele banken websites en voer die hypotheek simulatie uit. Zo zie je wat je aankan en hoeveel de lening je maandelijks zal kosten.

Maandelijkse last met een hypotheek simulatie, klik hier.