Een eerste stap in de zoektocht naar een huis of appartement is een simulatie uitvoeren voor een woonkrediet. Je kan natuurlijk niet de eerste beste bank binnenstappen en akkoord gaan met het eerste voorstel. Bekijk meerdere banken en je zal merken dat er toch nogal verschil zitten tussen wat ze aanbieden als woonkrediet. Het kan je een pak geld kosten en je hoeft er niet zo heel veel voor te doen.

Simulatie woonkrediet nodig, klik hier.

Een huis of appartement kopen kost heel wat geld. Niet alleen de aankoop van de woning zelf, maar ook de schrijfkosten en eventuele uit te voeren werken kosten geld. Een bank verwacht dat je de schrijfkosten zelf kan betalen, ook al zijn er banken die je toelaten hier een deel of zelfs volledig bij te lenen. Let wel op, dan komt je quotiteit boven 100 % te liggen en zal je in een hogere kostenschaal terecht komen. Maar soms is niets anders mogelijk en moet je het dan zo maar doen. Uiteindelijk kan jij wel een huis aankopen en daar je ganse leven in vertoeven. Die informatie en verdere details hoor je wel als je bij een bankbediende zit om de zaken verder te bespreken. Want er komt heel wat kijken bij het aangaan van een woonkrediet.

Iets minder werk is de simulatie woonkrediet, die je volledig zelf kan doen. Je hoeft er niet voor naar een bank, je hoeft er zelfs niet voor uit je zetel te komen. Neem je computer bij de hand en surf naar een website van eender welke bank. Voer een simulatie uit door enkele gegevens in te voeren in een online formulier. Het te ontlenen bedrag, aantal jaar je wenst af te betalen, een vaste of variabele rentevoet en in sommige gevallen het bedrag je zelf wenst in te brengen. Hoe meer geld je zelf kan inbrengen, hoe beter uiteraard. Dan hoef je minder te lenen en weet een bank dat je kapitaalkrachtig bent en met gemak de lening kan terug betalen. Merkt een bank dat je de gelden niet hebt en geen zekerheid kan bieden naar de toekomst toe, dan gaan ze twijfelen en ofwel de lening aanvraag weigeren of een hogere rentevoet voorstellen.

Je hoeft bij een simulatie woonkrediet nog niet onmiddellijk te beslissen wat je gaat doen. Een simulatie is vrijblijvend en aangezien je geen enkele verbintenis hebt met de bank op dat moment, zullen ze je ook niet achteraf komen lastig vallen om alsnog in te tekenen. Zoals al vermeld, er komt heel wat kijken bij de aanvraag van een woonkrediet, dit die je uiteindelijk beter in een bankkantoor zelf dan via de pc. Het opzoekwerk kan je al van tevoren doen en met een simulatie van een woonkrediet ben je al goed voorbereid. Banken doen hun best om zoveel mogelijk klanten binnen te halen, maar jij hoeft enkel naar de goedkoopste bank te gaan en de meest voordelige woonlening te kiezen. Zo spaar je je op het einde van de maand heel wat geld uit.

Woonkrediet simuleren, start vandaag nog.