Een huis of appartement kopen is leuk, je gaat spannende tijd tegemoet. Vaak is het de start van een nieuw gezin, of de uitbreiding ervan. Of de kinderen zijn het huis uit en je wil ergens anders je oude dag gaan spenderen. Allemaal denkbare situaties, maar je hebt er geld voor nodig. Een woning kopen is vaak niet te betalen van je spaargeld en dus moet je een woonkrediet aanvragen. Maar hoeveel moet je dan maandelijks betalen?

Woonkrediet simuleren, klik hier.

Er komt heel wat kijken bij een woning kopen. Niet alleen het financiële, maar ook de verhuis die je in orde moet maken, inrichten van je nieuwe woning. Meubelen kopen en woonraad, je zal even bezig zijn met alles te schikken in je nieuwe woonst en voor je het weet ben je nog meer geld kwijt. Maar het zijn ook leuke momenten, samen met je partner je huis inrichten waar je de komende jaren wil wonen en een gezin starten. Dat maakt het net allemaal zo mooi en de herinneringen zijn ontelbaar veel meer waard dan de uitgaven die je moet doen.

Maar om het toch even over de financiële kant te hebben. Een woonkrediet is belangrijk om de aankoop te kunnen verrichten. De eerste stap is een woonkrediet simulatie, deze zal je leren hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Kijk na hoeveel je ongeveer wil lenen en wat de termijn is waarop je wenst af te betalen. Zeer vaak nemen mensen 25 jaar om terug te betalen, maar dat kan ook meer of minder zijn. Het bedrag dat je wil ontlenen hangt uiteraard af van de aankoopwaarde van de woning, maar ook of je nog een deel wil bijlenen om werken uit te voeren. Hou hier zeker rekening mee als je zelf niet genoeg geld hebt staan om bijvoorbeeld vensters te vernieuwen of centrale verwarming aan te leggen.

De woonkrediet simulatie is zeer eenvoudig en snel klaar. Geef dus het bedrag in en aantal jaren van afbetaling. Kies voor een vaste of variabele rentevoet en klik, je hebt de maandelijkse last voor je staan. De websites van de banken geven al een eerste indicatie, maar voor een echt voorstel ga je best langs de bank. Zij kunnen je meer informatie geven en misschien kan je al beginnen met onderhandelen. Want als je een goed en sterk dossier kan voorleggen, zal de bank je maar al te graag als klant aannemen. Met sterk dossier bedoelen we dat je zelf aardig wat spaargeld hebt staan en een serieus inkomen hebt om de afbetaling te doen. Hoe lager het risico voor de bank en hoe lager de quotiteit, hoe liever ze het zien. Want dat wil zeggen dat je vrij zeker de lening volledig en zonder problemen zal terug betalen.

Neem je laptop er dus bij en zoek enkele websites van banken op. Zo vergelijk je ze het makkelijkst en voor je het weet heb je een afspraak met een bank om het woonkrediet vast te leggen. Het kan snel gaan, dus zorg dat je klaar bent om erin te vliegen.

Begin met een woonkrediet simulatie, klik hier.