Informatie moet dezer dagen snel en makkelijk te raadplegen zijn. Je wil niet meer per post een brief sturen om enkele dagen of weken te wachten op een antwoord. Via het internet geef je een zoekopdracht in en enkele seconden later heb je een honderdtal resultaten. Dat is net hetzelfde met een lening simulatie. Banken zetten alles in om potentiële klanten via die weg een eerste kennismaking te krijgen met de diensten.

Simuleer je lening gratis, klik hier.

De tijd van ‘penpals’ is al even voorbij. Iemand aanschrijven om je verhaal te doen, of als je informatie bij een bank nodig hebt, een brief sturen. Via het internet gaat het razendsnel en staat alles al klaar om te lezen. Je kan je zonder iemand te zien of spreken, volledig informeren over een lening simulatie en er ook enkele uitvoeren. Zo een lening simulatie kost je niets, is vrijblijvend voor jou en de bank en je hebt onmiddellijk een idee wat de lening je zal kosten. Kan je het maandelijks bedrag aan en zie je de lening als een goede oplossing.

Een struikelblok is vaak dat mensen niet weten hoeveel de maandlast zal zijn voor een nieuwe auto die ze bijvoorbeeld willen kopen. Een nieuw model dat net te koop is, wil je graag in je garage zien staan. Maar je spaarboek is niet zo goed voorzien, dus moet je gaan lenen. Kan je wel lenen, dat is een vraag die je je eerst moet stellen. En kan je het wel afbetalen. Reken op een afbetaling van enkele jaren als je aankopen doet zoals voor een auto en zeker voor een huis. De kosten of rente die bij een lening komen moet je er ook nog bij rekenen, want dat is zeer belangrijk om te weten.

Elke lening heeft kosten, die jij moet betalen samen met de maandelijkse afbetaling. Je zal dus kapitaal en rente in één stuk terug betalen. Daar zit de winst voor de bank. Jij moet de bank kunnen overtuigen dat je een goede klant zal zijn en aantonen dat je een vaste job hebt en dus de lening voor de ganse duurtijd kan afbetalen. Op basis van inkomsten en loonfiches zal de bank je aanvraag bekijken en berekenen hoeveel je leen capaciteit is. Vermeld ook de kosten die je maandelijks hebt, zoals andere leningen of alimentatie. Je zal snel antwoord krijgen als je de lening wil aanvragen, of je ze krijgt of niet. Een bank moet steeds bekijken hoe hoog het risico is. Hoe minder risico, hoe liever een bank het heeft.

Een lening simulatie kan je dus gratis en volledig zelfstandig uitvoeren. Surf naar een website van een bank en klik door naar de lening simulatie pagina. Kies de juiste soort lening en geef bedrag in dat je wenst te ontlenen en het aantal maanden van afbetaling. Het bedrag welke je maandelijks moet afbetalen komt op het scherm te staan. Dat bedrag is inclusief de kosten, dus je bent onmiddellijk van alles op de hoogte.

Je lening gratis simuleren, klik hier.