Het opzoeken van een hypothecaire lening is dankzij de komst van het internet zeer gemakkelijk geworden. Met een computer, tablet of smartphone kan je aan de slag. Het zijn maar enkele minuten werk en je kan dit volledig in je eigen tijd doen. Je hoeft niemand aan te spreken in een bankkantoor om een simulatie hypothecaire lening te voltooien.

Simuleer je hypothecaire lening, klik hier.

Het aantal verkochte woning is de laatste tijd weer in stijgende lijn. Banken hebben de crisis al even achter de rug en de Belg blijft investeren in een baksteen. Het is en blijft een goede investering, je kan er je leven opbouwen en het is goed voor je belastingaangifte. Aangezien de rente momenteel zo laag staat, gaan belgen nog meer dan ooit op zoek naar een huis of appartement om te kopen. Met een lage rente kan je meer kapitaal lenen en dat wil zeggen dat je een hoger bedrag kan uitgeven aan de aankoop van een pand.

En dat laatste is zeer interessant. Want waar je 5 jaar terug misschien een woning niet wou kopen omdat de woning je niet aansprak qua afwerking, kan je nu naar een hoger segment gaan kijken. Omdat je meer kan lenen dus. Dat verschil kan er dus voor zorgen dat je nu wel een woning kan kopen die je volledig aanspreekt en waar je je wel in ziet wonen. Des te beter dus en echt wel een goede moment voor veel koppels en gezinnen die een verhuis overwegen. Banken staan klaar om nieuwe klanten te werven via hun systemen van simulatie.

Dat systeem is niet nieuw, maar we leggen het graag nog eens uit wat je er net mee kan bereiken. Een simulatie voor een hypothecaire lening is op enkele seconden gedaan en je hebt onmiddellijk resultaat. Door het ingeven van het te ontlenen bedrag, termijn van afbetaling, vaste of variabele rente heb je de simulatie al gedaan. De maandelijkse last komt op het scherm te staan en je kan ook het percentage van de rente zien staan. Dit is al een eerste stap om banken te gaan vergelijken. Hoe minder je maandelijks wil betalen hoe lager dat percentage dus moet zijn.

Vergelijk zoveel banken als je zelf wil, een simulatie hypothecaire lening is helemaal gratis. Neem er je tijd voor en sla eventueel de resultaten op voor later nog eens te bekijken. Een woning aankopen is een belangrijke stap in je leven en dus wil je er de beste hypothecaire lening eruit halen. Dat is niet alleen de laagste kosten betalen, maar ook een bank waar je op kan terugvallen bij vragen of problemen. En waar een schuldsaldo verzekering ook geen al te groot bedrag is. Want daar verschillen banken ook nog eens in. Je zal wel zien wat het allemaal brengt, maar begin bij een simulatie hypothecaire lening.

Klik hier om een hypothecaire lening te simuleren.